ORGANIZIRANO AKTIVNO VARSTVO OTROK OD 4. DO 12. LETA STAROSTI

Veliko je staršev in skrbnikov, ki potrebujejo varstvo otrok, ki bodisi niso vključeni v dnevno varstvene programe ali pa zaradi prezaposlenosti le tega nujno potrebujejo.

Poslopje Mekinjskega samostana se nahaja v neposredni bližini mesta Kamnik, ki je obdano  z gozdovi in travniki. K izredno lepi okolici daje svoj prispevek prekrasen vrt, ki se nahaja znotraj njega in zdravo podnebje, ki s prehodom iz gorskega v subalpski pas blagodejno vpliva na astmatike, alergike in druge pljučne bolnike, saj je bilo to območje že pred sto leti znano kot odlično za zdravljenje pljučnih bolezni. Življenje z naravo in zdrava prehrana že dolgo nista naša vsakdanjost zaradi hitrega in stresnega življenja. S personaliziranim pristopom po željah in potrebah staršev, ter njihovih otrok, se želimo približati vsakemu posamezniku. Skozi različne inovativne dejavnosti želimo krepiti močna otrokova področja in ga popeljati do spoznanja, da se z voljo zmore vse in da je vsak otrok svoj original. 

!!! NOVO !!

VARSTVO V ČASU JESENSKIH POČITNIC

 
  •  od 25. 10. do 29. 10. 2021

CENA

Cena programa petdnevnega varstva otrok, ki bo potekal od ponedeljka do petka od 7.00 do 16.00 ure in vključuje tri obroke dnevno (dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica) znaša 99 EUR.

Dnevno varstvo: Če bi se nam pridružili le določene dni v tednu, lahko to storite za 25 EUR na dan z vključeno prehrano.

V CENO je vključeno tudi ROLANJE (osnove in nadgradnja). Otrokom bomo  brezplačno izposodili celotno opremo za ROLANJE (rolerji, čelada, ščitniki za zapestje, kolena in komolce).  

 

PROGRAM

Komu je namenjen in kdaj bo potekal?

Program je namenjen otrokom od 4. do 12. leta starosti in bo potekal ob delavnikih med 7.00 in 16.00 uro.

S programom, želimo otroku približati čut do narave, okolja, do svobodnega in zdravega gibanja, do spoštovanja sebe, empatije do drugih, do zmožnosti samostojnega razmišljanja in odgovornega ravnanja. 

Poudarek bo na gibanju, igri, športnih aktivnostih, zdravih prehranskih navadah in na ustvarjalnih delavnicah z uporabo večinoma naravnih materialov.

Program bo potekal v notranjih in zunanjih prostorih obnovljenega Mekinjskega samostana, ki s svojim zgodovinskim pridihom ponuja številne možnosti za kreativna doživetja.

VSEBINA ŠPORTNO – USTVARJALNEGA PROGRAMA

  • orientacijski pohodi (pohod na Stari grad nad Kamnikom),
  • iskanje skritega zaklada,
  • športne aktivnosti na prostem; družabne igre (med dvema ognjema, badminton, nogomet, košarka, prstomet, ristanc…),
  • igre z žogo (nogomet, košarka, odbojka…)
  • spoznavanje starih veščin in iger (hoja s hoduljami, gumitvist, streljanje z lokom,…),
  • ogled kulturnih znamenitosti (ogled gradu in medobčinskega muzeja Zaprice),
  • ogled Slovenia Eco resorta,
  • ustvarjalne delavnice.

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE ZA STARŠE

Oddaja in sprejem otrok: med 7.00 in 8.30 uro.

Prevzem otrok: od 14.30 do 16.00 ure.

KAKO SE ZA VARSTVO OPREMITI

Otroci naj bodo glede na vremensko napoved primerno oblečeni in obuti:

  •  POKRIVALA, DEŽNIKI…

Za aktivnosti in dejavnosti v samostanu in v naravi priporočamo PRIMERNO OBUTEV (copate, športna obuvala).

PRIJAVA NA ORGANIZIRANO AKTIVNO VARSTVO OTROK

IZJAVA STARŠEV OZIROMA SKRBNIKOV

Izvedba programov poteka pod določenimi Posebnimi pogoji, ki smiselno sledijo priporočilom NIJZ za preprečevanje okužbe koronavirusa (epidemije Covid-19). https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Zato v ta namen pred začetkom izvajanja dejavnosti potrebujemo IZJAVO STARŠEV oziroma SKRBNIKOV glede zdravstvenega stanja otrok, ki ni starejša od 3 dni in jo oddate ob prihodu otroka na prvi dan tečaja rolanja, varstva ali tabora.

(PRENESI IZJAVO)

V primeru, da otrok zboli z vročino in drugimi znaki akutne okužbe dihal, izvajalec postopa skladno s priporočili NIJZ.

Posebni pogoji za izvedbo izvajanja dejavnosti ostanejo v veljavi, dokler v RS ostajajo v veljavi ukrepi za zajezitev širjenja okužbe z virusom Covid-19, ki so relevantni za izvedbo programov.